Petržlenovo-mrkvová polievka s haluškami
2 stredne veľké petržleny
3 stredne veľké mrkvy
3 – 4 zemiaky
1 cibuľa
trochu olivového oleja a masla
1 zeleninový bujón bez konzervantov
morská soľ, mletá rasca
mleté korenie 4 farieb
mletá červená paprika
korenie garam masala
1 vajce, trochu vody, štipka sódy bikarbóny
2 – 3 PL polohrubej špaldovej múky podľa potreby
petržlenová vňať
3 stredne veľké mrkvy
3 – 4 zemiaky
1 cibuľa
trochu olivového oleja a masla
1 zeleninový bujón bez konzervantov
morská soľ, mletá rasca
mleté korenie 4 farieb
mletá červená paprika
korenie garam masala
1 vajce, trochu vody, štipka sódy bikarbóny
2 – 3 PL polohrubej špaldovej múky podľa potreby
petržlenová vňať
Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.
V hrnci na troche oleja a masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhané zemiaky, za stáleho miešania krátko opečieme, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vodou. Osolíme a hodíme zeleninový bujón. Za občasného miešania ich rozvaríme. Potom pridáme mrkvu s petržlenom, premiešame, ak treba dolejeme vodu, ochutíme zvyšnými koreninami a uvaríme domäkka.
Halušky: Z vajíčka, vody, štipky sódy bikarbóny a múky vymiešame haluškové cesto, ktoré pretlačíme pomocou sitka na halušky do polievky a povaríme cca 5 minút.
Odstavíme a podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V hrnci na troche oleja a masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhané zemiaky, za stáleho miešania krátko opečieme, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vodou. Osolíme a hodíme zeleninový bujón. Za občasného miešania ich rozvaríme. Potom pridáme mrkvu s petržlenom, premiešame, ak treba dolejeme vodu, ochutíme zvyšnými koreninami a uvaríme domäkka.
Halušky: Z vajíčka, vody, štipky sódy bikarbóny a múky vymiešame haluškové cesto, ktoré pretlačíme pomocou sitka na halušky do polievky a povaríme cca 5 minút.
Odstavíme a podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára