Hráškové placky
300 g zeleného hrášku
30 g kukuričnej strúhanky
hladká špaldová múka podľa potreby
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
morská soľ, mleté čierne korenie
majorán
30 g kukuričnej strúhanky
hladká špaldová múka podľa potreby
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
morská soľ, mleté čierne korenie
majorán
Hrášok povaríme asi 5 minút v mierne osolenej vode. Precedíme, opláchneme studenou vodou a na sitku ho necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom ho dáme do misky, roztlačíme na kašu a pridáme strúhanku, vajíčko, soľ, korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, majorán a podľa potreby zahustíme múkou. Vypracujeme hustejšiu zmes. Na malom množstve oleja vypražíme placky do zlata z obidvoch strán. Položíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Podávame poliate bielym jogurtom alebo syrovým dipom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame poliate bielym jogurtom alebo syrovým dipom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára