Losos na víne 2
1 kg lososa
1 červená cibuľa
olivový olej a maslo
morská bylinková soľ na ryby
korenie na ryby bez soli a glutamanu
1 - 2 citróny
100 ml polosladkého bieleho alebo červeného vína
1 červená cibuľa
olivový olej a maslo
morská bylinková soľ na ryby
korenie na ryby bez soli a glutamanu
1 - 2 citróny
100 ml polosladkého bieleho alebo červeného vína
Lososa zbavíme šupín, umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na dno pekáča, ktorý sme potreli olejom.
Porcie lososa osolíme, okoreníme a poukladáme na cibuľu. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla, podlejeme citrónovou šťavou a vínom. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka 15 – 20 minút podľa hrúbky ryby. Počas pečenia rybu polievame výpekom.
Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na dno pekáča, ktorý sme potreli olejom.
Porcie lososa osolíme, okoreníme a poukladáme na cibuľu. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla, podlejeme citrónovou šťavou a vínom. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka 15 – 20 minút podľa hrúbky ryby. Počas pečenia rybu polievame výpekom.
Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára