Tekvicové pyré
1 tekvica hokkaido
maslo podľa potreby
voda
podľa chuti - soľ, sladká smotana, citrónová šťava
maslo podľa potreby
voda
podľa chuti - soľ, sladká smotana, citrónová šťava
Tekvicu umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice a jadierka vydlabeme lyžicou.
Pokrájame na kocky, zalejeme vodou, jemne osolíme a varíme domäkka. Potom scedíme, pridáme maslo, teplú smotanu a tyčovým mixérom mixujeme na kašu. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a premixujeme.
Podávame k pečenému mäsu, k rybám alebo môžeme použiť ako nátierku na chlieb.
Pyré z hokkaida používame namiesto zemiakového pyré.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pokrájame na kocky, zalejeme vodou, jemne osolíme a varíme domäkka. Potom scedíme, pridáme maslo, teplú smotanu a tyčovým mixérom mixujeme na kašu. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a premixujeme.
Podávame k pečenému mäsu, k rybám alebo môžeme použiť ako nátierku na chlieb.
Pyré z hokkaida používame namiesto zemiakového pyré.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára