Kalerábová polievka s cícerom
3 väčšie kaleráby
cca 220 g cícera
2 menšie mrkvy
1 petržlen
1 cibuľa
zeleninový vývar
cca 200 ml sladkej smotany
morská soľ, mleté čierne korenie
muškátový oriešok, korenie garam masala
petržlenová vňať alebo kôpor
cca 220 g cícera
2 menšie mrkvy
1 petržlen
1 cibuľa
zeleninový vývar
cca 200 ml sladkej smotany
morská soľ, mleté čierne korenie
muškátový oriešok, korenie garam masala
petržlenová vňať alebo kôpor
Cícer opláchneme vodou, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme stáť do druhého dňa (z večera do rána). Na druhý deň scedíme, opláchneme vodou, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou a varíme domäkka.
Kaleráb, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na kocky, zalejeme vývarom a varíme domäkka.
Trochu uvareného cícera a zeleniny si odložíme bokom do misky. Zvyšný cícer dáme k zelenine a ponorným mixérom mixujeme do hladkej konzistencie. Za stáleho miešania prilejeme smotanu, ochutíme soľou, koreninami a necháme prejsť varom. Zeleninu čo sme odložili bokom dáme do polievky a premiešame.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne kôprom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Kaleráb, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na kocky, zalejeme vývarom a varíme domäkka.
Trochu uvareného cícera a zeleniny si odložíme bokom do misky. Zvyšný cícer dáme k zelenine a ponorným mixérom mixujeme do hladkej konzistencie. Za stáleho miešania prilejeme smotanu, ochutíme soľou, koreninami a necháme prejsť varom. Zeleninu čo sme odložili bokom dáme do polievky a premiešame.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne kôprom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára