Zapekaný plnený patizón
1 patizón
1 menšia cibuľa
1 väčšia paradajka
ovčia bryndza 100%
strúhaný syr
olivový olej
morská soľ, mletá rasca
petržlenová vňať
1 menšia cibuľa
1 väčšia paradajka
ovčia bryndza 100%
strúhaný syr
olivový olej
morská soľ, mletá rasca
petržlenová vňať
Mladý patizón umyjeme a osušíme. Vrch odrežeme a vnútro vydlabeme. Potom ho jemne osolíme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 190°C, aby zmäkol.
Zatiaľ si pripravíme zmes na plnenie: Na malom množstve oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájanú paradajku. Posypeme rascou a chvíľu podusíme. Odstavíme a po miernom vychladnutí pridáme (podľa potreby a chuti) bryndzu, posekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Predpečený patizón vyberieme z rúry (ak sa na dne vytvorila voda, tak ju opatrne vylejeme) a naplníme pripravenou zmesou. Posypeme syrom a pri teplote 200°C zapekáme cca 25 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zatiaľ si pripravíme zmes na plnenie: Na malom množstve oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájanú paradajku. Posypeme rascou a chvíľu podusíme. Odstavíme a po miernom vychladnutí pridáme (podľa potreby a chuti) bryndzu, posekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Predpečený patizón vyberieme z rúry (ak sa na dne vytvorila voda, tak ju opatrne vylejeme) a naplníme pripravenou zmesou. Posypeme syrom a pri teplote 200°C zapekáme cca 25 minút.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: K zelenine môžeme pridať aj na kocky nakrájanú papriku.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára