Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 9. septembra 2019

Plnený kaleráb

Plnený kaleráb - recept
3 - 4 väčšie domáce kaleráby
500 g mletého jahňacieho mäsa
250 g hnedých šampiňónov
2 mrkvy
1 cibuľa
1 vajce
2 – 3 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
korenie garam masala, sušené oregano
mletá škorica, mletá rasca, maslo
čerstvá petržlenová vňať a bazalka
3 - 4 PL čerstvého ovčieho syra

Očistené kaleráby povaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Potom odrežeme vrch a vnútro opatrne vydlabeme.
Na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané šampiňóny a nadrobno nakrájanú mrkvu. Jemne osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka. Potom pridáme mäso, plátky cesnaku, ochutíme oreganom, škoricou, premiešame a chvíľu podusíme, aby sa mäso zatiahlo.
Zvyšky kalerábov pokrájame nadrobno a zmiešame s vajíčkom. Túto zmes, pridáme k mäsu, dôkladne premiešame, ochutíme posekanými bylinkami, oreganom, prípadne osolíme a okoreníme.
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom. Položíme kaleráby a naplníme mäsovou zmesou. Posypeme nahrubo strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 – 20 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť
Doba prípravy:

Trochu mäsovej plnky mi ostalo, tak som ju dala do tvarovacej formičky, posypala syrom a dala zapiecť spolu s kalerábmi.
Plnený kaleráb - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore