Zapekané patizóny so zeleninou
2 patizóny
zemiaky
3 - 4 červené papriky
4 väčšie paradajky bez šupky
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
zemiaky
3 - 4 červené papriky
4 väčšie paradajky bez šupky
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Patizóny umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu a jadierka vydlabeme lyžicou (kto chce môže si patizón ošúpať, ja som ho nešúpala). Pripravený patizón nakrájame na mesiačiky a potom na kocky.
Očistené zemiaky, papriky, paradajky a cibuľu nakrájame na kocky.
Pekáč potrieme olejom, do ktorého navrstvíme patizóny, zemiaky, cibuľu, papriky, paradajky, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom a všetko spolu dôkladne premiešame. Podlejeme trochou vody a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme domäkka cca 60 minút. Počas pečenia občas premiešame a ak teba podlejeme vodou.
Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, k rybám, prípadne samostatne s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistené zemiaky, papriky, paradajky a cibuľu nakrájame na kocky.
Pekáč potrieme olejom, do ktorého navrstvíme patizóny, zemiaky, cibuľu, papriky, paradajky, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom a všetko spolu dôkladne premiešame. Podlejeme trochou vody a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme domäkka cca 60 minút. Počas pečenia občas premiešame a ak teba podlejeme vodou.
Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, k rybám, prípadne samostatne s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Briam (zapekaná zelenina)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára