Celozrnné syrové muffiny s paradajkami
250 g celozrnnej polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 zarovnaná lyžička morskej soli
štipka trstinového cukru
300 g čerstvého ovčieho syra alebo eidam
2 vajcia
250 ml mlieka
60 g masla
5 cherry paradajok – 3 žlté a 2 červené
1 PL posekanej čerstvej bazalky
mleté čierne korenie podľa chuti
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 zarovnaná lyžička morskej soli
štipka trstinového cukru
300 g čerstvého ovčieho syra alebo eidam
2 vajcia
250 ml mlieka
60 g masla
5 cherry paradajok – 3 žlté a 2 červené
1 PL posekanej čerstvej bazalky
mleté čierne korenie podľa chuti
Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, cukor a premiešame. Potom do múčnej zmesi pridáme nahrubo strúhaný syr, ktorý dôkladne premiešame, aby sa obalil do múky.
V druhej miske vyšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme nadrobno nakrájané paradajky bez jadierok, posekanú bazalku, vlažné roztopené maslo, mleté čierne korenie a všetko spolu premiešame.
Tekutú zmes vlejeme do múčnej zmesi a zľahka premiešame. Cesto je trochu hustejšie. Cestom naplníme papierové košíčky v muffinovej forme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme dozlatista 25 – 30 minút. Po upečení vyberieme z formy, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Chutné slané pečivo vhodné na každú párty:) Mňam!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V druhej miske vyšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme nadrobno nakrájané paradajky bez jadierok, posekanú bazalku, vlažné roztopené maslo, mleté čierne korenie a všetko spolu premiešame.
Tekutú zmes vlejeme do múčnej zmesi a zľahka premiešame. Cesto je trochu hustejšie. Cestom naplníme papierové košíčky v muffinovej forme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme dozlatista 25 – 30 minút. Po upečení vyberieme z formy, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Chutné slané pečivo vhodné na každú párty:) Mňam!
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára