Patizónová polievka
1 väčší patizón
2 mrkvy
4 zemiaky
1 cibuľa
olivový olej
zeleninový vývar
morská soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
korenie garam masala
kurkuma, petržlenová vňať
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
4 zemiaky
1 cibuľa
olivový olej
zeleninový vývar
morská soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
korenie garam masala
kurkuma, petržlenová vňať
1 - 2 strúčiky cesnaku
Patizón umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky.
Mrkvu, zemiaky očistíme a tiež nakrájame na menšie kocky.
Na malom množstve oleje speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme patizón, mrkvu, polovicu zemiakov (zvyšné zemiaky uvaríme v osobitnom hrnci), posypeme rascou, jemne osolíme, premiešame a krátko opečieme. Zalejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni varíme domäkka. Potom ochutíme koreninami a ponorným mixérom mixujeme do hladkej konzistencie. Nakoniec pridáme scedené zemiaky, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme kurkumou, prípadne osolíme a krátko povaríme.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Mrkvu, zemiaky očistíme a tiež nakrájame na menšie kocky.
Na malom množstve oleje speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme patizón, mrkvu, polovicu zemiakov (zvyšné zemiaky uvaríme v osobitnom hrnci), posypeme rascou, jemne osolíme, premiešame a krátko opečieme. Zalejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni varíme domäkka. Potom ochutíme koreninami a ponorným mixérom mixujeme do hladkej konzistencie. Nakoniec pridáme scedené zemiaky, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme kurkumou, prípadne osolíme a krátko povaríme.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára