Polievka Hokkaido
1 tekvica hokkaido
2 - 3 zemiaky
3 mrkvy
1 cibuľa
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
tekvicový olej
nasucho opečené tekvicové jadierka
kváskové chlebové krutóny
2 - 3 zemiaky
3 mrkvy
1 cibuľa
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
tekvicový olej
nasucho opečené tekvicové jadierka
kváskové chlebové krutóny
Hokkaido umyjeme, osušíme (môžeme ju aj ošúpať, ja som nešúpala), prekrojíme na polovicu, jadierka vydlabeme, nakrájame na mesiačiky a potom na kocky.
Zemiaky, mrkvu očistíme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, mrkvu a tekvicu. Posypeme rascou, jemne osolíme, okoreníme a za občasného miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Potom tyčovým mixérom mixujeme na hladkú konzistenciu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ak je polievka moc hustá zriedime ju vodou, ktorú necháme prejsť varom a odstavíme.
Dve smidky kváskového chleba nakrájame na kocky, dáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 180 - 190°C pečieme dochrumkava.
Hokkaido polievku podávame s chlebovými krutónmi, posypanú tekvicovými jadierkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky, mrkvu očistíme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, mrkvu a tekvicu. Posypeme rascou, jemne osolíme, okoreníme a za občasného miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Potom tyčovým mixérom mixujeme na hladkú konzistenciu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ak je polievka moc hustá zriedime ju vodou, ktorú necháme prejsť varom a odstavíme.
Dve smidky kváskového chleba nakrájame na kocky, dáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 180 - 190°C pečieme dochrumkava.
Hokkaido polievku podávame s chlebovými krutónmi, posypanú tekvicovými jadierkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára