Tvarohovo-medové muffiny
250 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
2 hrste hrozienok (môže byť aj viac)
citrónová kôra z 1 citróna
rum
3 vajcia
150 ml mlieka
100 g masla
4 - 5 PL tekutého medu (podľa chuti)
150 g hrudkovitého tvarohu
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
2 hrste hrozienok (môže byť aj viac)
citrónová kôra z 1 citróna
rum
3 vajcia
150 ml mlieka
100 g masla
4 - 5 PL tekutého medu (podľa chuti)
150 g hrudkovitého tvarohu
Hrozienka zalejeme rumom alebo vodou a necháme stáť cca 30 minút. Potom ich scedíme a mierne z nich vytlačíme tekutinu.
Múku s práškom do pečiva preosejeme a premiešame.
Maslo roztopíme spolu s medom a necháme trochu vychladnúť.
V druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a vlejeme do medového masla. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru, hrozienka, tvaroh a dôkladne premiešame. Do tekutej zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko spolu dôkladne, rýchlo a krátko premiešame.
Papierové košíčky rozložíme do muffinovej formy a naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút.
Keď muffinky vychladnú môžeme ich posypať práškovým trstinovým cukrom (ale netreba sú dosť sladké).
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Múku s práškom do pečiva preosejeme a premiešame.
Maslo roztopíme spolu s medom a necháme trochu vychladnúť.
V druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a vlejeme do medového masla. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru, hrozienka, tvaroh a dôkladne premiešame. Do tekutej zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko spolu dôkladne, rýchlo a krátko premiešame.
Papierové košíčky rozložíme do muffinovej formy a naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút.
Keď muffinky vychladnú môžeme ich posypať práškovým trstinovým cukrom (ale netreba sú dosť sladké).
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára