Obrátený jablkový koláč
250 g polohrubej špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
70 g trstinového cukru (podľa chuti)
100 ml mlieka
100 ml oleja
12 ks stredne veľkých jabĺk
škoricový cukor a mletá škorica (podľa chuti)
čokoláda
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
70 g trstinového cukru (podľa chuti)
100 ml mlieka
100 ml oleja
12 ks stredne veľkých jabĺk
škoricový cukor a mletá škorica (podľa chuti)
čokoláda
Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Ochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou a premiešame. Necháme chvíľu stáť. Potom ich trochu vyžmýkame a rovnomerne navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Do mlieka vlejeme olej a premiešame.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Do žĺtkovej hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a tekutú zmes. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 20 minút. Upečený koláč necháme chvíľu na plechu prechladnúť, potom ho otočíme, opatrne odstránime papier a na mriežke necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú posypeme mletými orechmi alebo mandľami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Do mlieka vlejeme olej a premiešame.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Do žĺtkovej hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a tekutú zmes. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 20 minút. Upečený koláč necháme chvíľu na plechu prechladnúť, potom ho otočíme, opatrne odstránime papier a na mriežke necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú posypeme mletými orechmi alebo mandľami.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára