Kalerábové hranolky
2 väčšie kaleráby
olivový olej
morská soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
mletá sladká červená paprika
granulovaný cesnak
oregano a petržlenová vňať
olivový olej
morská soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
mletá sladká červená paprika
granulovaný cesnak
oregano a petržlenová vňať
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolky.
Nakrájaný kaleráb dáme do misky, jemne ho osolíme, dôkladne premiešame, necháme odpočívať 20 minút, aby sa zbavil vody. Tento krok môžeme vynechať, ale hranolky nebudú chrumkavé.
Po 20 minútach zlejeme vodu, hranolky pokvapkáme olejom, ochutíme koreninami, bylinkami a opäť dôkladne premiešame. Ochutené hranolky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme dohneda 25 - 30 minút.
Kalerábové hranolky podávame teplé samostatne s bielym jogurtom, alebo s cesnakovým či iným dipom, prípadne ako prílohu k rybe, mäsu namiesto klasických zemiakových hranoliek.
Výborný nízkokalorický snack alebo ľahká večera.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Nakrájaný kaleráb dáme do misky, jemne ho osolíme, dôkladne premiešame, necháme odpočívať 20 minút, aby sa zbavil vody. Tento krok môžeme vynechať, ale hranolky nebudú chrumkavé.
Po 20 minútach zlejeme vodu, hranolky pokvapkáme olejom, ochutíme koreninami, bylinkami a opäť dôkladne premiešame. Ochutené hranolky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme dohneda 25 - 30 minút.
Kalerábové hranolky podávame teplé samostatne s bielym jogurtom, alebo s cesnakovým či iným dipom, prípadne ako prílohu k rybe, mäsu namiesto klasických zemiakových hranoliek.
Výborný nízkokalorický snack alebo ľahká večera.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára