Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 6. novembra 2019

Kalerábové fašírky

Kalerábové fašírky - recept
1 väčší kaleráb cca 620 g
1 cibuľa
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
cca 250 g čerstvého ovčieho syra
morská soľ, mleté čierne korenie
majorán
jemné ovsené vločky na zahustenie
kukuričná strúhanka
olivový olej a mletá červená paprika

Kaleráb očistíme, umyjeme, nahrubo nastrúhame a vyžmýkame z neho vodu. Potom k nemu pridáme nahrubo strúhaný syr, vajíčka, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Zmes dôkladne vymiešame a podľa potreby zahustíme vločkami alebo hladkou múkou. Prikryjeme a odložíme do chladu (najlepšie cez noc), aby sa suroviny chuťovo spojili. Na druhý deň zo zmesi formujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Fašírky z vrchu potrieme paprikovým olejom a vo vyhriatej rúre na 190°C pečieme cca 15 - 20 minút. Potom vyberieme opäť potrieme olejom, fašírky otočíme znova ich potrieme olejom, vložíme späť do rúry a dopekáme 5 - 10 minút. Môžeme ich aj vypražiť na rozpálenom oleji z obidvoch strán, položíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Kalerábové fašírky podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kalerábové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore