Non plus ultra
140 g hladkej špaldovej múky
140 g polohrubej špaldovej múky
štvrť lyžičky prášku do pečiva
5 ČL trstinového práškového cukru
150 g masla (izbovej teploty)
3 žĺtky (izbovej teploty)
3 bielky (izbovej teploty)
100 g trstinového práškového cukru
140 g polohrubej špaldovej múky
štvrť lyžičky prášku do pečiva
5 ČL trstinového práškového cukru
150 g masla (izbovej teploty)
3 žĺtky (izbovej teploty)
3 bielky (izbovej teploty)
100 g trstinového práškového cukru
Obidve múky, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme a premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, ktoré zapracujeme do múky na mrveničku, pridáme žĺtky a vypracujeme hladké, lesklé a nelepivé cesto. Cesto na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrubý plát. Pomocou okrúhlej formičky s priemerom 4 cm vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme chvíľu odpočívať, kým si pripravíme sneh.
Nad parou z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý, pevný sneh, aby držal tvar v rúre pri pečení.
Pripravený sneh pomocou lyžičky dáme na vykrojené kolieska a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 15 – 20 minút do ružovkasta. (Treba sledovať, aby sa sneh nepripálil!)
Necháme vychladnúť a po dve kolieska na plochej strane spájame pikantným džemom.
Koláčiky sú najchutnejšie, keď ich v dóze necháme stáť 2 – 3 dni.
Jednoduchá a nákazlivá chuťovka:) Mňaaaaam!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Nad parou z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý, pevný sneh, aby držal tvar v rúre pri pečení.
Pripravený sneh pomocou lyžičky dáme na vykrojené kolieska a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 15 – 20 minút do ružovkasta. (Treba sledovať, aby sa sneh nepripálil!)
Necháme vychladnúť a po dve kolieska na plochej strane spájame pikantným džemom.
Koláčiky sú najchutnejšie, keď ich v dóze necháme stáť 2 – 3 dni.
Jednoduchá a nákazlivá chuťovka:) Mňaaaaam!
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára