Čokoládovo-hrozienkové rezy
3 vajcia
3 PL trstinového cukru
3 PL polohrubej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 PL vlažnej vody
štipka soli
3 PL trstinového cukru
3 PL polohrubej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 PL vlažnej vody
štipka soli
Pudingová plnka: 640 ml mlieka 3 - 4 PL trstinového cukru 2 čokoládové pudingy 140 g masla (izbovej teploty) | Čokoládová poleva s hrozienkami: 100 g čokolády na varenie s 52% kakaa 100 g masla 300 ml hrozienok (môže byť aj menej) rum |
Na celú noc namočíme hrozienka do rumu (môžeme pokrájať na menšie kúsky). Na druhý deň ich scedíme a alkohol si odložíme.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Pridáme vodu a prešľaháme. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 7 - 10 minút. Necháme vychladnúť.
Rovnakým postupom si upečieme ešte 2 korpusy.
Pudingová plnka: Z mlieka, cukru a práškových pudingov uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladkú plnku. Vlažnú plnku natrieme na korpusy.
Spodný korpus natrieme polovicou plnky. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý pokropíme rumom z hrozienok a necháme vsiaknuť. Potom natrieme zvyšnou plnkou a prikryjeme tretím korpusom. Mierne zaťažíme a dáme do chladu stuhnúť.
Pripravíme si čokoládovú polevu s hrozienkami: Do hrnca dáme 5 lyžíc rumu z hrozienok, pridáme maslo a na kúsky polámanú čokoládu. Na miernom ohni za stáleho miešania všetko necháme rozpustiť, a keď je už hmota jednotná, pridáme hrozienka a premiešame. Odstavíme, navrstvíme na koláč a necháme stuhnúť.
Potom nakrájame na rezy.
Koláčik nie je veľmi sladký, je mäkký, šťavnatý s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku. Mňam!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Pridáme vodu a prešľaháme. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 7 - 10 minút. Necháme vychladnúť.
Rovnakým postupom si upečieme ešte 2 korpusy.
Pudingová plnka: Z mlieka, cukru a práškových pudingov uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladkú plnku. Vlažnú plnku natrieme na korpusy.
Spodný korpus natrieme polovicou plnky. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý pokropíme rumom z hrozienok a necháme vsiaknuť. Potom natrieme zvyšnou plnkou a prikryjeme tretím korpusom. Mierne zaťažíme a dáme do chladu stuhnúť.
Pripravíme si čokoládovú polevu s hrozienkami: Do hrnca dáme 5 lyžíc rumu z hrozienok, pridáme maslo a na kúsky polámanú čokoládu. Na miernom ohni za stáleho miešania všetko necháme rozpustiť, a keď je už hmota jednotná, pridáme hrozienka a premiešame. Odstavíme, navrstvíme na koláč a necháme stuhnúť.
Potom nakrájame na rezy.
Koláčik nie je veľmi sladký, je mäkký, šťavnatý s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku. Mňam!
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára