Vláčne jogurtové muffiny
250 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
70 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
1 vajce (izbovej teploty)
100 ml mlieka (izbovej teploty)
125 g masla
200 g bieleho jogurtu (izbovej teploty)
Plnka:
130 g mletého maku
1 ČL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
štipka mletej škorice
1 menšie jablko
trochu teplého mlieka
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
70 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
1 vajce (izbovej teploty)
100 ml mlieka (izbovej teploty)
125 g masla
200 g bieleho jogurtu (izbovej teploty)
Plnka:
130 g mletého maku
1 ČL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
štipka mletej škorice
1 menšie jablko
trochu teplého mlieka
Do jednej misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme oba druhy cukru a premiešame.
V druhej miske vyšľaháme vajíčko, jogurt, mlieko a roztopené vlažné maslo.
Tekutú zmes vlejeme do sypkej zmesi a kuchynskou metličkou vymiešame do hladkej hmoty.
Plnka: Všetky suché ingrediencie zmiešame, zalejeme teplým mliekom a dôkladne premiešame. Nakoniec primiešame nahrubo strúhané jablko.
Plech na muffiny vyložíme košíčkami a plníme - 1 PL cesta, 1,5 ČL plnky a opäť 1 PL cesta.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 - 25 minút. Po upečení muffiny vyberieme z plechu a na mriežke necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Muffiny môžeme plniť aj nutellou, lekvárom, prípadne tvarohovou alebo orechovou plnkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára