Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 30. januára 2020

Ovsená bábovka

Ovsená bábovka - recept
10 PL ovsenej múky
10 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
10 PL mletých vlašských orechov
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
50 ml trstinového cukru podľa chuti
4 vajcia
5 PL oleja
5 PL bieleho jogurtu
cca 75 ml teplej vody
1- 2 ČL carobu

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
V jednej miske zmiešame obidve múky, prášok do pečiva a orechy.
V druhej miske zmiešame žĺtky s cukrom na hustú bielu penu, pridáme olej, jogurt a premiešame. Postupne po lyžiciach prisypávame a vmiešame múčnu zmes. Striedavo po kvapkách prilievame vodu. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec do cesta zľahka zamiešame tuhý sneh. Asi tretinu cesta odoberieme a vmiešame preosiaty carob. Zvyšné cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy. Na orechové cesto vylejeme carobové cesto a opakom lyžičky jemne premiešame. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 50 – 60 minút. Po upečení necháme bábovku chvíľu vo forme, potom ju vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom a pokrájame. Chutná a zdravá bábovka, ktorá sa hodí na raňajky k teplému kakau, k bylinkovému čaju, prípadne k rannej kávičke ☺.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Ovsená bábovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore