Krémová mrkvová polievka
6 stredne veľkých mrkiev
2 menšie petržleny
4 - 5 stredne veľkých zemiakov
1 cibuľa
trochu olivového oleja a masla
cca 1 ČL mletej červenej papriky
cca 1 l kuracieho vývaru
cca 100 ml sladkej smotany
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
hustá kyslá smotana
2 - 3 sušené paradajky
2 menšie petržleny
4 - 5 stredne veľkých zemiakov
1 cibuľa
trochu olivového oleja a masla
cca 1 ČL mletej červenej papriky
cca 1 l kuracieho vývaru
cca 100 ml sladkej smotany
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
hustá kyslá smotana
2 - 3 sušené paradajky
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na zmesi oleja a masla. Pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kocky a chvíľu za stáleho miešania opekáme. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, premiešame, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, opäť premiešame a zalejeme kuracím vývarom. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a na miernom ohni varíme do zmäknutia zeleniny. Potom ponorným mixérom zmixujeme na krémovú konzistenciu. Vlejeme smotanu, dobre premiešame a necháme prejsť varom 1 - 2 minúty. (Ak je polievka noc hustá zriedime ju vývarom alebo vodou, premiešame a necháme prejsť varom).
Porcie polievky na tanieri dochutíme kôpkou kyslej smotany a plátkami sušených paradajok.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Porcie polievky na tanieri dochutíme kôpkou kyslej smotany a plátkami sušených paradajok.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára