Fašírky z červenej šošovice
400 - 500 g červenej šošovice
2 bobkové listy
2 - 3 väčšie mrkvy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 údený tofu syr (180 g)
cca štvrť lyžičky zmesi korenia Paella a rizoto
cca štvrť lyžičky zmesi korenia pani Syrová
2 PL lahôdkového droždia
3 - 4 PL kukuričnej strúhanky (podľa potreby)
1 ČL mletej červenej papriky (podľa chuti)
2 vajcia
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
Šošovicu na sitku premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme čistou vodou a spolu s bobkovým listom varíme domäkka. Odstavíme a pod pokrievkou necháme chvíľu stáť.
Očistenú cibuľu nastrúhame nahrubo, mrkvu najemno a na troche oleja podusíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a opäť chvíľu popražíme. Pridáme najemno strúhaný tofu syr, premiešame a posypeme zmesou korenín pani Syrová a Paella a rizoto. Dôkladne premiešame a chvíľu podusíme.
Šošovicu cez husté sitko scedíme, vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme mrkvovo-syrovú zmes. Do teplej zmesi pridáme strúhanku, lahôdkové droždie, mletú červenú papriku a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť a potom pridáme vajíčka, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Pripravené fašírky potrieme olejom a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme cca 25 minút, ale po 15 minútach fašírky otočíme, opäť potrieme olejom a dopečieme.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pozrite si videorecept: Fašírky z červenej šošovice pečené v rúre
2 bobkové listy
2 - 3 väčšie mrkvy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 údený tofu syr (180 g)
cca štvrť lyžičky zmesi korenia Paella a rizoto
cca štvrť lyžičky zmesi korenia pani Syrová
2 PL lahôdkového droždia
3 - 4 PL kukuričnej strúhanky (podľa potreby)
1 ČL mletej červenej papriky (podľa chuti)
2 vajcia
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
Šošovicu na sitku premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme čistou vodou a spolu s bobkovým listom varíme domäkka. Odstavíme a pod pokrievkou necháme chvíľu stáť.
Očistenú cibuľu nastrúhame nahrubo, mrkvu najemno a na troche oleja podusíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a opäť chvíľu popražíme. Pridáme najemno strúhaný tofu syr, premiešame a posypeme zmesou korenín pani Syrová a Paella a rizoto. Dôkladne premiešame a chvíľu podusíme.
Šošovicu cez husté sitko scedíme, vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme mrkvovo-syrovú zmes. Do teplej zmesi pridáme strúhanku, lahôdkové droždie, mletú červenú papriku a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť a potom pridáme vajíčka, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Pripravené fašírky potrieme olejom a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme cca 25 minút, ale po 15 minútach fašírky otočíme, opäť potrieme olejom a dopečieme.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pozrite si videorecept: Fašírky z červenej šošovice pečené v rúre
0 komentárov:
Zverejnenie komentára