Pečené jablká s orechmi
4 väčšie jablká
100 g vlašských orechov
40 g masla izbovej teploty
cca 1 ČL mletej škorice
2 PL kukuričnej strúhanky
1 PL medu
Najprv si pripravíme orechovo-medovú zmes: Nahrubo posekané orechy, škorica, strúhanka, maslo a med dobre zmiešame.
Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu a odložíme ich bokom.
Jablká pomocou lyžičky vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala cca 1 cm. Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje jadierka a ostré časti posekáme a primiešame do orechovo-medovej zmesi.
Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi, vložíme do teplovzdušnej fritézy a pri teplote 150°C pečieme 12 – 15 minút podľa typu jabĺk alebo vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Pečené jablká necháme mierne vychladnúť a chutný dezert môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu vadila pečená jablková šupka tak, po vydlabaní dužiny si jablká opatrne ošúpeme.
100 g vlašských orechov
40 g masla izbovej teploty
cca 1 ČL mletej škorice
2 PL kukuričnej strúhanky
1 PL medu
Najprv si pripravíme orechovo-medovú zmes: Nahrubo posekané orechy, škorica, strúhanka, maslo a med dobre zmiešame.
Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu a odložíme ich bokom.
Jablká pomocou lyžičky vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala cca 1 cm. Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje jadierka a ostré časti posekáme a primiešame do orechovo-medovej zmesi.
Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi, vložíme do teplovzdušnej fritézy a pri teplote 150°C pečieme 12 – 15 minút podľa typu jabĺk alebo vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Pečené jablká necháme mierne vychladnúť a chutný dezert môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu vadila pečená jablková šupka tak, po vydlabaní dužiny si jablká opatrne ošúpeme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára