Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 2. júna 2022

Krémové rizoto s hubami a špenátom

Krémové rizoto s hubami a špenátom - recept
500 g hnedej ryže
1 - 2 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
sušené paradajky (podľa chuti)
zeleninový vývar
olivový olej
2 cibule
500 g šampiňónov
2 mladé cukety
baby špenát (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mletá rasca
zmes korenia Paella a rizoto
zmes korenia Nesoldík
mleté čierne korenie, muškátový oriešok
korenie garam masala
2 – 3 strúčiky cesnaku
maslo (podľa potreby a chuti)
najemno strúhaný syr

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky a sušené paradajky na menšie kúsky.
Šampiňóny nakrájame na plátky a cuketu na kocky.

Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, jemne osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Pridáme sušené paradajky, premiešame a opäť chvíľu restujeme. Vsypeme premytú ryžu, ktorú zapracujeme so zeleninou a zalejeme vývarom cca 1 cm nad povrchom ryže. Ak treba dochutíme koreninami. Prikryjeme, keď voda začne vrieť, plameň znížime a na miernom ohni varíme domäkka, kým všetka voda nevsiakne do ryže (nemiešame!!).

Na malom množstve oleja speníme druhú nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, ochutíme soľou a koreninami (okrem Paella a rizoto) a dusíme do polomäkka. Potom dáme cuketu, premiešame a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme baby špenát, ktorý krátko podusíme s hubovo-cuketovou zmesou. Dochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, premiešame a odstavíme.

Do uvarenej ryže dáme trochu vývaru, maslo, najemno strúhaný syr a všetko spolu zľahka premiešame. Takto pripravenú ryžu dáme do hubovo-cuketovo-špenátovej zmesi a zľahka všetko spolu premiešame. Necháme chvíľu postáť.
Podávame ako samostatné jedlo posypané strúhaným syrom a s ľadovým šalátom, prípadne ako prílohu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Krémové rizoto s hubami a špenátom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore