Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 26. mája 2022

Zapekané hubové lavaš trojuholníky

Zapekané hubové lavaš trojuholníky - recept
1 bal. špenátový lavaš
olivový olej
1 cibuľa
1 malá mrkva
500 g šampiňónov
mletá rasca, mleté čierne korenie
korenie garam masala
himalájska soľ
zmes korenia Nesoldík
mletá červená paprika
štipka zmesi korenia Arménska adžika
2 – 3 strúčiky cesnaku
mladý špenát (podľa chuti)
medvedí cesnak (podľa chuti)
tvrdý syr (podľa chuti)
1 vajce na potretie
biely a čierny sezam na posypanie

Na malom množstve oleja speníme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, jemne osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, okoreníme, premiešame a dusíme domäkka, kým sa neodparí všetka tekutina. Potom primiešame najemno strúhanú mrkvu a chvíľu podusíme. Pridáme špenát, medvedí cesnak, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme Arménskou adžikou, premiešame a chvíľu podusíme. Ak treba osolíme, prípadne okoreníme. Nakoniec pridáme na malé kocky nakrájaný syr, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Zatiaľ, čo nám zmes na plnenie chladne, pripravíme si lavaš.
Pláty lavaša vystrieme a nastriháme na tenké pásiky cca 7 cm. Na horný kraj lavaša dáme trochu hubovo-špenátovej zmesi a zabalíme do tvaru trojuholníka viď. video:
Hubové lavaš trojuholníky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 15 minút.
Môžeme si pripraviť jogurtový dip, ktorý si ochutíme podľa svojej chuti. My sme dip nerobili, ale sme to podávali s čerstvou zeleninou.
Jednoduchý, rýchly a chutný olovrant, prípadne večera :)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekané hubové lavaš trojuholníky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore