Špenátová polievka
300 - 400 g čerstvého špenátu
5 - 6 väčších zemiakov
1 cibuľa
olivový olej
cca 1 l zeleninového vývaru
cca 200 ml smotany na varenie
4 - 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
Špenát dôkladne umyjeme a na sitku necháme odkvapkať.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a varíme takmer domäkka. Potom vhodíme listy špenátu, premiešame a varíme domäkka. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Polievku dochutíme soľou a korením. Zjemníme smotanou a za občasného miešania necháme prejsť varom.
Polievku podávame s vajíčkom, údeným lososom, prípadne s chlebovými krutónmi a posypeme sušeným majoránom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
5 - 6 väčších zemiakov
1 cibuľa
olivový olej
cca 1 l zeleninového vývaru
cca 200 ml smotany na varenie
4 - 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
Špenát dôkladne umyjeme a na sitku necháme odkvapkať.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a varíme takmer domäkka. Potom vhodíme listy špenátu, premiešame a varíme domäkka. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Polievku dochutíme soľou a korením. Zjemníme smotanou a za občasného miešania necháme prejsť varom.
Polievku podávame s vajíčkom, údeným lososom, prípadne s chlebovými krutónmi a posypeme sušeným majoránom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára