Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 9. mája 2022

Lavaš lasagne

Lavaš lasagne - recept
2 - 3 pláty špenátového lavaša
170 g sójového granulátu
1 kocka hovädzieho bujónu bez glutamanu
olivový olej
1 cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 - 2 mrkvy
2 menšie petržleny
cca 150 g zeleru
250 - 300 g šampiňónov
himalájska soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, zmes korenia Nesoldík
korenie garam masala
1 - 2 ks bobkového listu
mrazená kukurica (podľa chuti)
paradajkový pretlak LaSelva
trochu paradajkového alebo rukolového pesta
cca 250 - 300 g tvrdého syra (podľa potreby)

Na malom množstve oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo strúhanú zeleninu, jemne osolíme, posypeme rascou a koreninami. Premiešame a chvíľu restujeme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, premiešame a za občasného miešania dusíme do polomäkka. Ak treba podlievame vývarom.
Zatiaľ si pripravíme sójový granulát, ktorý dáme do hrnca, vhodíme kocku bujónu, zalejeme vriacou vodou a na miernom ohni varíme 10 - 15 minút. Potom ho scedíme, vytlačíme prebytočnú tekutinu a necháme na sitku odkvapkať.
Uvarený sójový granulát dáme do hrnca k zelenine a šampiňónom, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a chvíľu podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, kukuricu, podlejeme vývarom a za občasného miešania a podlievania dusíme, kým zelenina nie je mäkká a tekutinu zredukujeme. Nakoniec pridáme trochu paradajkového alebo rukolového pesta a podľa potreby osolíme a okoreníme. Odstavíme a vyberieme bobkový list.
Zatiaľ, čo sa nám varí sójovo-zeleninová zmes, tak si z lavaša nakrájame alebo nastriháme 6 plátov podľa formy, v ktorej budeme lasagne zapekať.
Do zapekacej formy dáme 2 pláty lavaša, rovnomerne navrstvíme sójovo-zeleninovú zmes, posypeme nahrubo strúhaným syrom a takto postup zopakujeme ešte 2krát. Poslednú vrstvu bohato posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 10 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Lavaš lasagne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore