Gnocchi s medvedím cesnakom a paradajkami
600 g zemiakov uvarených v šupke
150 g múky semolína + na posypanie
1 vajce
1 viazanička medvedieho cesnaku
cca 1 ČL soli
2 PL olivového oleja
cca 30 g sušených paradajok
Zemiaky necháme mierne vychladnúť, ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme múku, soľ, vajíčko a polovicu umytého a najemno posekaného medvedieho cesnaku. Rukami vypracujeme cesto a čo najmenej miesime. Z pripraveného cesta si odrežeme kúsok, z ktorého na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme valček. Ten následne nakrájame na rovnako veľké kúsky. Pripravené gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode cca 3 minúty.
Medzitým na panvici s trochou olivového oleja krátko opečieme sušené paradajky pokrájané na menšie kúsky a zvyšný medvedí cesnak, podlejeme vodou z hrnca a krátko na to pridáme aj scedené gnocchi. Krátkodobo ich poprehadzujeme a pečieme, kým nechytia kôrku. Zbytočne nemiešame! Môžeme pridať parmazán a celú panvicu rýchlo zapečieme v rúre.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Týmto receptom nás inšpiroval Martin Pyco Rausch.
150 g múky semolína + na posypanie
1 vajce
1 viazanička medvedieho cesnaku
cca 1 ČL soli
2 PL olivového oleja
cca 30 g sušených paradajok
Zemiaky necháme mierne vychladnúť, ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme múku, soľ, vajíčko a polovicu umytého a najemno posekaného medvedieho cesnaku. Rukami vypracujeme cesto a čo najmenej miesime. Z pripraveného cesta si odrežeme kúsok, z ktorého na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme valček. Ten následne nakrájame na rovnako veľké kúsky. Pripravené gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode cca 3 minúty.
Medzitým na panvici s trochou olivového oleja krátko opečieme sušené paradajky pokrájané na menšie kúsky a zvyšný medvedí cesnak, podlejeme vodou z hrnca a krátko na to pridáme aj scedené gnocchi. Krátkodobo ich poprehadzujeme a pečieme, kým nechytia kôrku. Zbytočne nemiešame! Môžeme pridať parmazán a celú panvicu rýchlo zapečieme v rúre.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Týmto receptom nás inšpiroval Martin Pyco Rausch.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára