Mungo nátierka
200 g mungo fazule
3 ks bobkového listu
3 ČL lahôdkového droždia
2 jarné cibuľky
180 g biely cottage cheese
sušené paradajky
3 – 4 ČL paradajkového olivového oleja
morská bylinková soľ
cca 1/2 ČL kurkumy
3 štipky korenia garam masala
cca štvrť čajovej lyžičky zmesi korenia na strukoviny
mix čerstvých byliniek: petržlen, kôpor, fenikel, pažítka a ligurček
Mungo fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň fazuľu scedíme, opláchneme vodou, vložíme do hrnca, pridáme bobkové listy a zalejeme čistou vodou. Prikryjeme a varíme domäkka 15 – 20 minút. Počas varenia zbierame penu. Potom scedíme, (ale vodu si odložíme bokom na zriedenie), vložíme do hrnca, vyberieme bobkové listy, pridáme lahôdkové droždie, premiešame a necháme vychladnúť.
Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, bylinky a na menšie kúsky sušené paradajky.
Do vychladnutej fazule, prilejeme trochu vody a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú zmes. (Vodu prilievame postupne podľa toho, akú hustú chceme mať nátierku). Pridáme cottage cheese, sušené paradajky, paradajkový olivový olej, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a všetko spolu dôkladne premiešame. Hotovú mungo nátierku vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Natrieme na domáci kváskový chlebík a podávame s čerstvou zeleninou. Jednoduchá, chutná a zdravá nátierka!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Nátierku treba spotrebovať do 5 až 7 dní!
3 ks bobkového listu
3 ČL lahôdkového droždia
2 jarné cibuľky
180 g biely cottage cheese
sušené paradajky
3 – 4 ČL paradajkového olivového oleja
morská bylinková soľ
cca 1/2 ČL kurkumy
3 štipky korenia garam masala
cca štvrť čajovej lyžičky zmesi korenia na strukoviny
mix čerstvých byliniek: petržlen, kôpor, fenikel, pažítka a ligurček
Mungo fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň fazuľu scedíme, opláchneme vodou, vložíme do hrnca, pridáme bobkové listy a zalejeme čistou vodou. Prikryjeme a varíme domäkka 15 – 20 minút. Počas varenia zbierame penu. Potom scedíme, (ale vodu si odložíme bokom na zriedenie), vložíme do hrnca, vyberieme bobkové listy, pridáme lahôdkové droždie, premiešame a necháme vychladnúť.
Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, bylinky a na menšie kúsky sušené paradajky.
Do vychladnutej fazule, prilejeme trochu vody a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú zmes. (Vodu prilievame postupne podľa toho, akú hustú chceme mať nátierku). Pridáme cottage cheese, sušené paradajky, paradajkový olivový olej, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a všetko spolu dôkladne premiešame. Hotovú mungo nátierku vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Natrieme na domáci kváskový chlebík a podávame s čerstvou zeleninou. Jednoduchá, chutná a zdravá nátierka!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Nátierku treba spotrebovať do 5 až 7 dní!
2 komentárov:
Mungo fazuľky mám veľmi rada, ale ešte som z nich neskúšala nátierku – vyzerá to fantasticky! Ďakujem za super tip, určite vyskúšam. Takéto zdravé a jednoduché recepty vždy potešia 😊
https://gastromania.sk/silikonove-formy-na-pecenie Veľmi ma teší, že v mori tých receptov vás oslovil práve ten môj a ďakujem za pochvalu. Túto nátierku sa určite oplatí vyskúšať! Ak ju ponúknete aj mäsožravcom určite im bude chutiť - vlastná skúsenosť! Ja, zo zdravotných dôvodov už niekoľko rokov nejem mäso a snažím sa pripravovať jednoduché a zdravé recepty, s ktorými sa veľmi rada podelím na tomto blogu.
Zverejnenie komentára