piatok, 18. mája 2012

Tvarohovo-smotanová omáčka

Tvarohovo-smotanová omáčka - recept
250 g mäkkého tvarohu (kocka)
250 ml kyslej smotany
1 červená cibuľa
petržlenová vňať
soľ, mleté biele korenie
drvená rasca

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, korením, drvenou rascou a premiešame.
Podávame s pečenými zemiakmi.
Doba prípravy:

Poznámka: Na zmenu receptu si môžeme pripraviť bylinkovú omáčku: Veľký nízkotučný biely jogurt zmiešame s trochou mäkkého tvarohu v takom pomere, aby sme dostali potrebnú konzistenciu. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky - petržlenovú vňať, bazalku, pažítku.
Obidve omáčky sú skvelé náhrady namiesto tatárskej omáčky.
Tvarohovo-smotanová omáčka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore