streda, 27. marca 2013

Makové toliare

Makové toliare - recept
360 g hladkej múky
175 g práškového cukru
1 ČL prášku do pečiva
100 g mletého maku
1 vanilkový struk
kôra z 1 citróna
200 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
lentilky
brusnicový alebo ríbezľový džem

Hladkú múku a práškový cukor preosejeme, pridáme prášok do pečiva, mletý mak, dužinu vanilkového struku a tieto ingrediencie dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme vajce, zmäknuté maslo a rukami vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Potom cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovicu koliesok do stredu jemne zatlačíme lentilku. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 10 minút.
Upečené kolieska necháme vychladnúť a po dve ich spojíme džemom podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Ak chcete lentilky môžete vynechať a zlepené kolieska podľa fantázie ozdobiť čokoládovou polevou.
Makové toliare - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore