piatok, 4. apríla 2014

Morčacie rezne s chrenom

Morčacie rezne s chrenom - recept
1 kg morčacích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
korenie na hydinu
olivový olej
4 vajcia
2 - 3 PL mlieka
3 PL najemno nastrúhaného chrenu
3 PL najemno nastrúhaného syra
1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate

Žĺtky oddelíme od bielok.
Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na väčšie rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na hydinu. Ochutené rezne namočíme do rozšľahaných žĺtkov, do ktorých sme pridali trochu mlieka a v panvici na malom množstve oleja opečieme z obidvoch strán. Opečené mäso uložíme na jemne vymastený plech.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame postrúhaný chren, syr a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a navrstvíme na rezne. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a zapekáme cca 10 - 15 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové jedlo posypeme trochou nastrúhaného chrenu a syra. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Morčacie rezne s chrenom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore