streda, 27. augusta 2014

Mäsovo-zeleninové rizoto

Mäsovo-zeleninové rizoto - recept
850 g bravčového mäsa
olivový olej
1 cibuľa
mletá červená paprika
soľ, mleté čierne korenie
1 kocka mäsového bujónu bez glutamanu
450 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok kukurica)
500 g hnedej ryže

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso osolíme okoreníme a za stáleho miešania ho necháme zatiahnuť a pustiť šťavu. Potom posypeme mletou červenou paprikou, pridáme bujón, premiešame a dusíme domäkka cca 60 minút. Počas dusenia podlievame trochou vody a občas premiešame. Potom k mäsu pridáme zeleninu opäť premiešame a dusíme 7 - 10 minút. Nakoniec do hrnca, pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou tak, aby ryža bola nad povrchom centimeter zaliata a prikryjeme. Hrniec vložíme do vyhriatej rúry na maximum a zapekáme domäkka 30 - 35 minút. Počas pečenia nemiešame voda sa odparí. Vyberieme z rúry necháme asi 5 minút odstáť a nakoniec premiešame.
Hotové mäsovo-zeleninové rizoto podávame so zeleninovým šalátom (cviklovým, tekvicovým alebo cuketovým). Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tento recept nám opäť poslal pán Milan Ľudma.
Mäsovo-zeleninové rizoto - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore