Sviatočné zapekané rezne
600 g bravčového karé
50 g masla, soľ
hladká múka na obaľovanie
olej na opekanie
6 plátov šunky (podľa potreby rezňov)
100 g strúhaného ementálu (alebo iného tvrdého syra)
50 g masla, soľ
hladká múka na obaľovanie
olej na opekanie
6 plátov šunky (podľa potreby rezňov)
100 g strúhaného ementálu (alebo iného tvrdého syra)
Plátky bravčového karé naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke a krátko opečieme na troche horúceho oleja z obidvoch strán. Pekáčik dobre vytrieme maslom, poukladáme rezne, každý prikryjeme plátkom šunky a dobre zasypeme strúhaným syrom. Zvyšné maslo roztopíme s troškou horúceho bujónu, pokvapkáme pripravené rezne, vložíme do vopred vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame so zemiakovým pyré a s rôznymi zeleninovými šalátmi.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára