Syrové valčeky
250 g tvrdého syra
100 g mletého mäsa
2 vajcia
cca 200 g hladkej múky
strúhanka
soľ, mleté čierne korenie, majorán
olej na vyprážanie
100 g mletého mäsa
2 vajcia
cca 200 g hladkej múky
strúhanka
soľ, mleté čierne korenie, majorán
olej na vyprážanie
Syr najemno postrúhame, pridáme žĺtky, múku a premiešame. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie, majorán, dôkladne premiešame a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Zo syrovej hmoty formujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku. Potom ich položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.
Podávame so zemiakmi s tatárskou alebo tvarohovo - smotanovou omáčkou.
Doba prípravy: Zo syrovej hmoty formujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku. Potom ich položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.
Podávame so zemiakmi s tatárskou alebo tvarohovo - smotanovou omáčkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára