Zapekané zemiaky II
1- 2 kg zemiakov (podľa veľkosti pekáča)
200 g tvrdého syra
2 vajcia
250 ml mlieka (môžeme dať aj sladkú smotanu)
vegeta, soľ, maslo
klobása
200 g tvrdého syra
2 vajcia
250 ml mlieka (môžeme dať aj sladkú smotanu)
vegeta, soľ, maslo
klobása
Spodok pekáča potrieme maslom, (môžeme vymastiť aj olejom), vyložíme očistenými zemiakmi, ktoré posypeme strúhaným syrom, obložíme klobásou nakrájanou na kolieska a posypeme vegetou.
Na to dáme druhý rad zemiakov, ktorý tiež posypeme strúhaným syrom, posypeme vegetou a poukladáme kúsky masla.
Dáme piecť do rúry. Asi po 30 minútach zalejeme celé mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia so soľou. Celé pečieme zhruba 1 hodinu.
Doba prípravy: Na to dáme druhý rad zemiakov, ktorý tiež posypeme strúhaným syrom, posypeme vegetou a poukladáme kúsky masla.
Dáme piecť do rúry. Asi po 30 minútach zalejeme celé mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia so soľou. Celé pečieme zhruba 1 hodinu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára