Gazdovské rezne
4 kusy kuracích pŕs
4 plátky syra
1 kapia
1 údená klobása
2 kyslé uhorky
Marináda:
1 lyžica vegety
100 ml oleja
1 lyžička mletej červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
Na obaľovanie:
hladká múka, 3 vajcia, 100 g strúhaného syra, strúhanka
4 plátky syra
1 kapia
1 údená klobása
2 kyslé uhorky
Marináda:
1 lyžica vegety
100 ml oleja
1 lyžička mletej červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
Na obaľovanie:
hladká múka, 3 vajcia, 100 g strúhaného syra, strúhanka
Mäso umyjeme, osušíme, každý kus pozdĺžne nakrojíme a rozrežeme.
Jemne naklepeme (len z vnútornej strany), na polovicu mäsa položíme plátok syra, 1 až 2 kúsky kapie, polovicu uhorky (pozdĺžne rozkrojenej) a kúsok klobásy. Preložíme a zopneme grilovacou ihlou alebo špáradlom.
Z oleja, vegety, mletej červenej papriky a prelisovaného cesnaku pripravíme marinádu, natrieme ňou naplnené rezne, uložíme ich do misy a polejeme zvyškom marinády. Necháme (najlepšie cez noc) odležať v chlade.
Mäso z marinády vyberieme, obalíme v múke, vo vajíčkach so syrom a v strúhanke. Vypražíme pomaly z oboch strán.
Vhodné prílohy sú zemiaková kaša alebo zapekané zemiaky s kukuricou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára