Srnčí chrbát
3 vajcia
200 g práškového cukru
3 lyžice kakaa
250 g Cery
100 g hrozienok
100 g čokolády na varenie
100 g vlašských orechov
100 g kandizovaného ovocia alebo želé cukríkov
5 oblátkových rezov Kávenka
200 g práškového cukru
3 lyžice kakaa
250 g Cery
100 g hrozienok
100 g čokolády na varenie
100 g vlašských orechov
100 g kandizovaného ovocia alebo želé cukríkov
5 oblátkových rezov Kávenka
Vajcia, cukor, kakao a tuk Cera dobre vymiešame nad parou. Šľaháme tak dlho, kým sa nevytvoria bubliny, potom zmes odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
Do mierne vychladnutej hmoty pridáme hrozienka, polámanú čokoládu, posekané orechy, pokrájané kandizované ovocie a polámané Kávenky.
Všetko dobre premiešame a vylejeme do formy na srnčí chrbát vyložený alobalom. Na chladnom mieste necháme stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.
Doba prípravy: Do mierne vychladnutej hmoty pridáme hrozienka, polámanú čokoládu, posekané orechy, pokrájané kandizované ovocie a polámané Kávenky.
Všetko dobre premiešame a vylejeme do formy na srnčí chrbát vyložený alobalom. Na chladnom mieste necháme stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.
Tip: Na zvýraznenie chuti a arómy môžete pridať do kakaovej hmoty trocha rumu alebo rumovej esencie.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára