Bravčové na sedliacky spôsob
500 g bravčového karé (môže byť aj hydinové mäso)
200 g oravskej slaniny
1 kg zemiakov
1 väčšia cibuľa
500 g kvasenej kapusty
200 ml kyslej smotany
soľ, mleté čierne a grilovacie korenie, rasca
200 g oravskej slaniny
1 kg zemiakov
1 väčšia cibuľa
500 g kvasenej kapusty
200 ml kyslej smotany
soľ, mleté čierne a grilovacie korenie, rasca
Slaninu pokrájame na tenké plátky, rozložíme ich na dno pekáča a posypeme nadrobno posekanou cibuľou. Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, rozložíme ich na mäso, osolíme, posypeme rascou a prikryjeme ich vrstvou kvasenej kapusty.
Pekáč zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu. Potom ho vyberieme a ak sú zemiaky mäkké, zalejeme to rozmiešanou smotanou a odokryté dáme ešte zapiecť do chrumkava.
Doba prípravy: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, rozložíme ich na mäso, osolíme, posypeme rascou a prikryjeme ich vrstvou kvasenej kapusty.
Pekáč zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu. Potom ho vyberieme a ak sú zemiaky mäkké, zalejeme to rozmiešanou smotanou a odokryté dáme ešte zapiecť do chrumkava.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára