Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 5. februára 2010

Punčový zákusok

Punčový zákusok - recept
4 vajcia
4 lyžice vody, 4 lyžice kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva

Trojfarebné cesto:
7 vajec
280 ml práškového cukru
200 g masla
400 ml polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
kakao, červené farbivo
4 ČL punčovej arómy
500 ml ovocného sirupu - malinový...
100 ml rumu, pikantný džem
1 sáčok punčovej polevy (polotovar)

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme sneh a zľahka premiešame. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Polovicu cesta rozotrieme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 5 až 8 minút. Upečieme tenké piškótové cesto. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Upečené piškóty necháme vychladnúť.
Pripravíme si trojfarebné cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, 2 lyžičky punčovej arómy a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka vymiešame. Cesto rozdelíme na 3 časti: žltý, hnedý (pridáme kakao) a červený (pridáme potravinárske farbivo). Plech vyložíme papierom na pečenie, lyžicou kladieme striedavo všetky farby, zarovnáme, dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C cca 30 minút a necháme vychladnúť.
Jeden piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebné cesto, ktoré popicháme vidličkou a polejeme ho sirupom zmiešaným s rumom a 2 lyžičkami punčovej arómy. Druhé piškótové cesto tiež natrieme džemom a zakryjeme s ním trojfarebné cesto. Koláč zaťažíme na 5 - 6 hodín. Povrch koláča polejeme punčovou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu. Keď poleva stuhne pokrájame na obdĺžniky.
Doba prípravy:

Pozrite si tiež recept na: Domáce punčové rezy
Punčový zákusok - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore