Vyprážaný zeler s tvarohovou penou
700 g zeleru
1 l zeleninového vývaru
1 - 2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice strúhanky
4 lyžice sezamových zrniečok
soľ, mleté čierne korenie
Tvarohová pena:
200 g netučného (jemného) tvarohu
150 ml šľahačkovej smotany
soľ, mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku, pažítka
1 l zeleninového vývaru
1 - 2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice strúhanky
4 lyžice sezamových zrniečok
soľ, mleté čierne korenie
Tvarohová pena:
200 g netučného (jemného) tvarohu
150 ml šľahačkovej smotany
soľ, mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku, pažítka
Zeler očistíme, pokrájame na kolieska, dáme variť do zeleninového vývaru na 5 až 7 minút, potom vyberieme a necháme odkvapkať. Vajcia s trochou soli rozšľaháme. Múku, strúhanku a sezamové zrniečka spolu zmiešame. Kolieska zeleru najprv namáčame do vajíčka a potom obaľujeme v sezamovej zmesi. Vypražíme ich na horúcom oleji z oboch strán a hotové ochutíme soľou a korením.
Pripravíme si penu:
Tvaroh so smotanou vyšľaháme na hladkú penu, pridáme prelisovaný cesnak, posekanú pažítku a dochutíme.
Zeler podávame s varenými zemiakmi a na každý dáme za lyžicu peny.
Poznámka: Tvarohovú penu môžeme nahradiť tatárskou omáčkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára