Zelerová polievka so zemiakmi
200 g zeleru
1 lyžica oleja
2 lyžice hladkej múky
1 cibuľa
soľ
1,5 l vody
250 g zemiakov
200 ml smotany
1 žĺtok
petržlenová vňať (môže byť aj sušená)
1 lyžica oleja
2 lyžice hladkej múky
1 cibuľa
soľ
1,5 l vody
250 g zemiakov
200 ml smotany
1 žĺtok
petržlenová vňať (môže byť aj sušená)
Zeler očistíme a nahrubo postrúhame. V hrnci zohrejeme olej, pridáme zeler, opražíme ho, poprášime múkou a ešte chvíľu oprážame. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno, pridáme k zeleru, zalejeme vodou a premiešame. Polievku osolíme a necháme variť asi 20 min. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, pridáme do polievky a dolejeme zvyšnú vodu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu zmiešanú so žĺtkom a nakoniec posekanú petržlenovú vňať.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára