Ovocné tašky
120 g jemného tvarohu
120 g masla alebo margarínu
120 g hladkej múky
1 lyžica práškového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkového cukru
štipka soli
jahody alebo jahodový kompót (môže byť aj iné ovocie)
1 žĺtok na potretie
120 g masla alebo margarínu
120 g hladkej múky
1 lyžica práškového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkového cukru
štipka soli
jahody alebo jahodový kompót (môže byť aj iné ovocie)
1 žĺtok na potretie
Z tvarohu, múky preosiatej s práškom do pečiva, práškového a vanilkového cukru, masla a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska s priemerom cca 10 cm. Na každé koliesko do stredu dáme 1 - 2 jahody (podľa veľkosti, čerstvé ovocie trochu prisladíme), v polovici prehneme a okraje pritlačíme vidličkou.
Tašky poukladáme na jemne vymastený plech, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 170°C dozlata.
Upečené "tašky" jemne posypeme práškovým cukrom.
Doba prípravy: Tašky poukladáme na jemne vymastený plech, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 170°C dozlata.
Upečené "tašky" jemne posypeme práškovým cukrom.
Podobný recept: Jahodové koláčiky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára