Morčací gyros
4 plátky morčacích pŕs
4 plátky syra
4 plátky šunky
4 PL strúhanej mrkvy (aj viac)
olej, soľ, korenie gyros
4 plátky syra
4 plátky šunky
4 PL strúhanej mrkvy (aj viac)
olej, soľ, korenie gyros
Plátky mäsa jemne naklepeme, osolíme a ochutíme korením gyros.
Na každý plátok mäsa poukladáme syr, šunku a mrkvu. Mäso zavinieme a spevníme špáradlom. Na rozohriatom oleji závitky opečieme zo všetkých strán. Upečené závitky preložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu oleja, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka. Vhodná príloha je ryža ochutená cesnakom a mletou červenou paprikou, prípadne šaláty z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na každý plátok mäsa poukladáme syr, šunku a mrkvu. Mäso zavinieme a spevníme špáradlom. Na rozohriatom oleji závitky opečieme zo všetkých strán. Upečené závitky preložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu oleja, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka. Vhodná príloha je ryža ochutená cesnakom a mletou červenou paprikou, prípadne šaláty z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Morčací gyros pokrájame na hrubšie kolieska, dáme ich na taniere a polejeme pórovou omáčkou alebo dresingom k mäsu a zelenine.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára