Zapekané rezne s údeným mäsom
6 bravčových rezňov
6 plátkov moravského údeného mäsa
6 plátkov syra Eidam
6 plátkov šunkovej salámy
zavárané broskyne alebo marhule
bylinková soľ
grilovacie korenie, olej
6 plátkov moravského údeného mäsa
6 plátkov syra Eidam
6 plátkov šunkovej salámy
zavárané broskyne alebo marhule
bylinková soľ
grilovacie korenie, olej
Rezne naklepeme, osolíme bylinkovou soľou a posypeme grilovacím korením. Pripravené rezne poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175°C na 30 minút. Pekáč vyberieme z rúry a urobíme vrstvenie tak, že pod každý rezeň dáme plátok moravského údeného mäsa, na rezeň položíme plátok šunky a broskyne. Prikryjeme a znova dáme piecť na 10 až 15 minút, ak treba tak podlejeme vodou. Keď sú rezne mäkké - prikryjeme ich plátkami syra a dáme zapiecť, kým sa syr nerozpustí. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Doba prípravy: Pozrite si podobný recept: Zapekané rezne s ovocím
0 komentárov:
Zverejnenie komentára