Gurmánske rezne
600 g bravčového karé
soľ
Na marinádu:
3 lyžice oleja
1 lyžica horčice
2 lyžice citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
3 - 4 vajcia
polohrubá múka, strúhanka
2 hrste mletých orechov
olej na vyprážanie
soľ
Na marinádu:
3 lyžice oleja
1 lyžica horčice
2 lyžice citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
3 - 4 vajcia
polohrubá múka, strúhanka
2 hrste mletých orechov
olej na vyprážanie
Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky, vyklepeme a osolíme.
V miske metličkou dôkladne vyšľaháme olej, horčicu, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, korenie a vzniknutou marinádou natrieme rezne z oboch strán. Poukladáme ich do misy, v ktorej sme vyšľahali marinádu, aby sme využili zvyšky marinády, prikryjeme a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Potom rezne zľahka obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke zmiešanej s orechmi. Strúhanku veľmi nepritláčame na rezne, ale zľahka ju otrasieme a vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo inak pripravenými zemiakmi a s rôznymi šalátmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára