Jablkové lievance
160 g hrubej múky
300 g strúhaných jabĺk
80 g práškového cukru (podľa chuti a kyslosti jabĺk)
200 ml mlieka
2 vajcia
1 lyžička prášku do pečiva
škoricový cukor, olej
300 g strúhaných jabĺk
80 g práškového cukru (podľa chuti a kyslosti jabĺk)
200 ml mlieka
2 vajcia
1 lyžička prášku do pečiva
škoricový cukor, olej
Mlieko, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Premiešame a nakoniec vmiešame nahrubo strúhané jablká.
Na panvici s jamkami pečieme z oboch strán na malom množstve oleja malé lievance. Podávame ich teplé, posypané škoricovým cukrom, prípadne potrieme džemom, posypeme tvarohom a škoricou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na panvici s jamkami pečieme z oboch strán na malom množstve oleja malé lievance. Podávame ich teplé, posypané škoricovým cukrom, prípadne potrieme džemom, posypeme tvarohom a škoricou. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára