Marhuľové tiramisu
400 g podlhovastých piškót
7 dl sterilizovaných marhúľ
4 husté biele jogurty
2 vanilínové cukry
práškový cukor podľa chuti
kakao
7 dl sterilizovaných marhúľ
4 husté biele jogurty
2 vanilínové cukry
práškový cukor podľa chuti
kakao
Marhule scedíme a necháme dobre odkvapkať.
Piškóty navlhčíme kompótovou šťavou a ukladáme tesne vedľa seba na malý plech.
Dva biele jogurty vymiešame s kakaom, práškovým a 1 vanilínovým cukrom, ktorým natrieme piškóty v plechu, na to dáme polovicu marhúľ a znova poukladáme piškóty. Opäť nasledujú vymiešané dva biele jogurty s práškovým a vanilínovým cukrom, ale bez kakaa, ktorým opäť natrieme piškóty, na to dáme zvyšné marhule a vrstvenie ukončíme piškótami. Takto pripravené tiramisu dáme na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme preosiatym kakaom alebo grankom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Piškóty navlhčíme kompótovou šťavou a ukladáme tesne vedľa seba na malý plech.
Dva biele jogurty vymiešame s kakaom, práškovým a 1 vanilínovým cukrom, ktorým natrieme piškóty v plechu, na to dáme polovicu marhúľ a znova poukladáme piškóty. Opäť nasledujú vymiešané dva biele jogurty s práškovým a vanilínovým cukrom, ale bez kakaa, ktorým opäť natrieme piškóty, na to dáme zvyšné marhule a vrstvenie ukončíme piškótami. Takto pripravené tiramisu dáme na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme preosiatym kakaom alebo grankom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára