Prekladané zemiaky
1 až 1,5 kg zemiakov
2 menšie cibule
2 - 3 strúčiky cesnaku
200 g šunkovej salámy
250 ml kyslej smotany
strúhaný syr
soľ, grilovacie a mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
olej na vymastenie zapekacej misy
2 menšie cibule
2 - 3 strúčiky cesnaku
200 g šunkovej salámy
250 ml kyslej smotany
strúhaný syr
soľ, grilovacie a mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
olej na vymastenie zapekacej misy
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme trochu muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou. Cesnak pokrájame na tenké plátky a rozložíme na ochutené zemiaky, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na ďalšiu vrstvu rovnomerne rozložíme šunkovú salámu pokrájanú na kocky a posypeme strúhaným syrom. Vrstvenie zakončíme zemiakmi, ktoré znova ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, petržlenovou vňaťou a všetko zalejeme rozmiešanou kyslou smotanou. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme domäkka vo vyhriatej rúre 60 až 90 minút.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára