Segedínsky guláš
700 g bravčového mäsa
1 kg kyslej kapusty
2 cibule, olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ, drvená rasca
2 strúčiky cesnaku
500 ml mlieka alebo kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
1 kg kyslej kapusty
2 cibule, olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ, drvená rasca
2 strúčiky cesnaku
500 ml mlieka alebo kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme mäso a chvíľu ho opražíme. Potom ochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou, rascou, podlejeme trochou vody a udusíme do polomäkka.
Kyslú kapustu premyjeme, vyžmýkame a ak sú strapce dlhé, tak ju poprekrajujeme a pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi 1,5 l vody a varíme domäkka. V mlieku alebo v kyslej smotane rozmiešame múku, pridáme roztlačený cesnak a za stáleho miešania vlejeme do kapusty. Chvíľu povaríme a podávame s knedľou.
Doba prípravy: Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme mäso a chvíľu ho opražíme. Potom ochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou, rascou, podlejeme trochou vody a udusíme do polomäkka.
Kyslú kapustu premyjeme, vyžmýkame a ak sú strapce dlhé, tak ju poprekrajujeme a pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi 1,5 l vody a varíme domäkka. V mlieku alebo v kyslej smotane rozmiešame múku, pridáme roztlačený cesnak a za stáleho miešania vlejeme do kapusty. Chvíľu povaríme a podávame s knedľou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára