Bryndzová nátierka s nakladanou uhorkou
200 g bryndze
5 trojuholníkov taveného syra
1 PL masla
3 PL tatárskej omáčky
5 nakladaných uhoriek
3 jarné cibuľky
5 trojuholníkov taveného syra
1 PL masla
3 PL tatárskej omáčky
5 nakladaných uhoriek
3 jarné cibuľky
Bryndzu, syr a maslo vymiešame ponorným mixérom. Pridáme tatársku omáčku, nadrobno nakrájané uhorky a nakoniec nadrobno nakrájané cibuľky. Všetko spolu premiešame. Nátierku natrieme na čerstvý chlieb alebo pečivo a obložíme čerstvou zeleninou.
Doba prípravy: Poznámka: Na obmenu receptu nátierku si môžeme pripraviť aj s vajíčkami. Dve vajíčka uvaríme natvrdo, ktoré schladíme, olúpeme a posekáme nadrobno. Pridáme 80 g zmäknutého masla, 1 nadrobno nakrájanú cibuľu, štipku mletej rasce, 200 g bryndze a všetko spolu dobre vymiešame. Nátierku ochutíme nasekanou pažítkou a podľa chuti pridáme mletú červenú papriku a štipku soli.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára